Tuesday, 28 June 2011

Buka hatimu..(^ ^)~

Lamanya tak update blog..hmm..agak busy dengan shooting yang baru sahaja berakhir.Fuh, lega yang amat! Terasa macam pelakon pun ada juga.Hikhik..

Yup! hari ini, 28 Februari 2011,Selasa, telah saya berikan nama sebagai Hari Nikmat.Why?? That's because hari ini, hari yang paling manis dalam hidup saya. Terlampau benyak perkara baik yang Allah tentukan berlaku hari ini. My love towards the almighty creator grow even more! O Allah..kekalkanlah perasaan ini dan suburkanlah..Amiin..
Rasa malu pun ada juga sebab kalau difikir-fikirkan semula, memang tak layak diri yang faqir ni nak dapat nikmat yang sebegitu besar dari Allah. Terlalu banyak kekurangan diri yang masih perlu dibaiki. Dan hati ini dapat merasakan kalau segala kemanisan ini adalah juga merupakan peringatan dari Allah untuk jadi yang lebih baik.Urggh...terseksa jiwa menanggung malu kalau Allah banyak memberi pada kita, tapi kita tak bantu agamaNya. Sebab that was exactly the point we still breath..hmm..

Memang kehidupan ini juga satu bukti kekuasaan, keagungan dan kewujudanNya. Lots of seni yang melingkari    perkataan itu sehingga kadang-kadang sukar untuk difahami.Just go on with our lives and experience all things  selagi mampu. Kehidupan ini terlalu singkat untuk dibazirkan. Dalam perjalanan merasai erti sebuah kehidupan, kita akan pasti lebih mengenal tuhan, Allah, rabb yang maha agung dan kita akan sedar betapa Dia sangat-sangat layak dan paling patut untuk dicintai.


وَنَحْنُ أَقْرَبُ إِلَيْهِ مِنْ حَبْلِ الْوَرِيدِ

“Dan Kami lebih dekat kepadanya daripada urat lehernya” [QS. Qaaf : 16].


Allah is such a great lover.Dia sentiasa ada di disaat orang lain belum tentu sudi berkongsi rasa.Dia adalah pendengar terbaik disaat yang lain menutup telinga untuk mendengar masalah kita.Dan Dia juga penolong terbaik saat yang lain berkira untuk menjauh dari kita. Allah is too perfect...because He is the one who create us..=)

1 comment: